Patisserie met vernieuwde smaken

Voor Chocolatier Vercruysse staat gebak en patisserie in Kortrijk gelijk aan eerlijkheid en goede smaak. Tijdens de opleiding leerde men met de seizoenen mee te werken, net als de couturiers in de modewereld. Dat is een manier om uzelf steeds aan het denken te zetten, een dwangmiddel zodat u telkens opnieuw de nodige alertheid blijft onderhouden.

Blijven evolueren is de boodschap

Voor nostalgie is er bij Vercruysse weinig tijd. Blijven vernieuwen is dus de boodschap. 'Traditie' is namelijk ten dode opgeschreven als er geen vernieuwing is. De eigen recepten zijn nooit vastgelegd. 'Recepten zijn op precies dezelfde manier aan veranderingen onderhevig als de persoon die ze bedenkt.'

Verhoudingen, recepten en techniek

Of het nu om patisserie, roomijs of pralines gaat, er wordt verondersteld dat alles een kwestie van kennis is, al is het onontbeerlijk dat er zaken moeten worden gerespecteerd zoals verhoudingen en bepaalde werkwijzen die moeten worden gevolgd om te slagen.

Het kenmerk van een goede banketbakker, chocolatier is dat hij zich kan losmaken van de techniek zodat hij zich in smaken en substanties kan uiten. Het is een geheugenoefening, hij moet zich precies herinneren welke resultaten bepaalde combinaties opleveren.

Kom langs en ontdek de uitzonderlijke smaak van de huisgemaakte patisserie in Kortrijk bij Chocolatier Vercruysse.