Patisserie

 Voor mezelf staat gebak gelijk aan eerlijkheid en goede smaak. Tijdens mijn opleiding leerde ik met de seizoenen mee te werken, net als de couturiers in de modewereld.
Dat is een manier om jezelf steeds aan het denken te zetten, een dwangmiddel zodat je telkens opnieuw de nodige alertheid blijft onderhouden.

Voor nostalgie heb ik weinig tijd, vernieuwen is dus de boodschap: 'traditie' is ten dode opgeschreven als er geen vernieuwing is.

Mijn eigen recepten zijn nooit vastgelegd. 'Recepten zijn op precies dezelfde manier aan veranderingen onderhevig als de persoon die ze bedenkt.'

Of het nu om patisserie, roomijs of pralines gaat, er wordt verondersteld dat alles een kwestie van kennis is, al is het onontbeerlijk dat er zaken moeten worden gerespecteerd zoals verhoudingen en bepaalde werkwijzen die moeten worden gevolgd om te slagen.

Het kenmerk van een goede banketbakker, chocolatier is dat hij zich kan losmaken van de techniek zodat hij zich in smaken en substanties kan uiten. Het is een geheugenoefening, hij moet zich precies herinneren welke resultaten bepaalde combinaties opleveren.

Patisserie-Chocolaterie Vercruysse
Doorniksewijk 115-117
8500 Kortrijk - België

Ligging
Tel.:+32 56 21 68 81
Gsm:+32 478 67 08 91
info@patisserievercruysse.be
BTW BE0524 462 865

Monday: closed 
Tuesday, wednesday & thursday: please call 0478 67 08 91
Friday: 8am till 7pm
Saturday & Sunday: 7u30'am till 6pm

Patisserie-Chocolaterie Vercruysse - Kortrijk
Back to Top